Απογευματινά χειρουργεία: Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

αδωνιςΑπογευματινά χειρουργεία – λέει – προωθεί ο Άδωνις στα δημόσια νοσοκομεία με τιμές χαμηλότερες από τα ιδιωτικά κέντρα. Θα επιδιωχθεί μάλιστα – επίσης λέει – η συνεργασία με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες!

Θα σημειώσω ότι είχα πει και επί Λοβέρδου, όταν επίσης επιδιώχθηκε η συνεργασία με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Ήταν καταδικασμένο να αποτύχει. Διότι οι πελάτες τους έχουν ιδιωτική ασφάλιση ακριβώς για να αποφύγουν τη νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο… Επίσης, δεν θεωρώ πώς το ΕΣΥ είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες σε ανταγωνιστικότερες τιμές σε σύγκριση με μία μεσαία ιδιωτική κλινική.

Η μοναδική λύση για να προσελκυστούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές αλλά και μεμονωμένοι ασθενείς είναι να διασφαλιστεί ότι θα λάβουν «ειδική μεταχείριση». Δηλαδή, ότι θα νοσηλευτούν σε καλά δωμάτια ενός ή δύο κρεβατιών, θα υπάρχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό για να τους φροντίσει και δεν θα καθυστερήσει η νοσηλεία τους γιατί έχει χαλάσει το τάδε μηχάνημα… Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον ιατρικό τουρισμό. Γιατί πώς να προσελκύσεις ξένους ασθενείς, όταν δεν σε επιλέγουν οι Έλληνες;

Υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία, που διαθέτουν τις λεγόμενες «θέσεις», όπως ο Ευγγαλισμός ή το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Προκαλώ τον υπουργό Υγείας να επισκεφτεί τους θαλάμους αυτούς στο δεύτερο. Αν πιστεύει ότι θα υπάρξει Έλληνας ή ξένος που θα πληρώσει από την τσέπη του να νοσηλευτεί εκεί, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά…

Αρχική Σ����λίδα

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

 1. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.
  Ο ιδιωτικος ασθενης στα απογευματινα χειρουργεια [η επεμβατικες πραξεις] πληρωνει κατ ευθειαν στο λογιστηριο του νοσοκομειου.
  Ο γιατρος πληρωνεται απο το νοσοκομειο υπο την προυποθεση οτι οσα χειρουργεια κανει το απογευμα αλλα τοσα κανει το πρωι σε δημοσιους ασθενεις.
  Υπευθυνος για την πρωινη λιστα ειναι ο δ/ντης της κλινικης.
  Γιατρος που συλαμβανεται να χρηματιζεται [χωρις τον νομιμο τροπο μεσω λογιστηριου] απολυεται αμμεσα [πρεπει αυτος να αποδειξει οτι δεν χρηματιστηκε και οχι ο αρρωστος με προσημειωμενα κλπ. κλπ].
  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προυποθεση για ολα τα παραπανω ειναι η καταργηση της μονιμοτητας των γιατρων[ΕΣΥ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ]και η αντικατασταση της με συμβολαια εργασιας 3τους η 5τους διαρκειας.Το νοσοκομειο [και οχι ουπουργος] μεσω μικτης επιτροπης [οικονομικα στελεχη+ιατροι]ειναι αρμοδιο για την ανανεωση των συμβασεων με βασει παραγωγικα κριτηρια [πχ πολλα απογευματινα μεγαλο εσοδο για το νοσοκομειο αλλα και μεγαλη ανακουφιση για τους πρωινους ασθενεις γιατι ο εν λογω γιατρος θα υποχρεουται να κανει αλλα τοσα πρωινα χειρουργεια.]
  σκεφτητε το και επεξεργαστητε αυτη τν προταση’

Υποβολή σχολίου