Απειλεί με ακύρωση των συβάσεων ο Λοβέρδος τους φαρμακοποιούς

«Θα υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς ακυρώνοντας τις συλλογικές», προειδοποιεί ο Λοβέρδος με αφορμή τις χθεσινές αποφάσεις για απεργειακές κινητοποιήσεις στο κλάδο .

Σαφώς ενοχλημένος και με τις αποφάσεις των προμηθευτών, οι οποίοι παγώνουν την προμήθεια υλικών σε όλα τα νοσοκομεία, τόνισε πως «δεν μπορούν να τον αγγίξουν οι απειλές» και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα που δίνει για εξορθολογισμό των δαπανών.

Ο υπουργός Υγείας έχει ήδη δηλώσει πως μπορεί σύντομα να αποφασίσει η προμήθεια των υλικών να γίνεται απο την Κύπρο ή άλλες χώρες της Ευρώπης.

Χθες,  οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία τους την Πέμπτη και την Παρασκευή .
Η 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΦΣ κρίθηκε επιβεβλημένη αντίδραση του κλάδου απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς ανέρχονται στα 300 εκατ ευρώ.

ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε να διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους τα Ταμεία των οποίων χρωστούν.
Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί δε θα δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων με εξαίρεση: τον ΕΟΠΥΥ (έως τις 17 Μαρτίου), τον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο της ΕΥΔΑΠ και το ΤΥΠΕΤ.

Η άρση της πίστωσης θα ξεκινήσει την Παρασκευή.

Σε ότι αφορά στον ΕΟΠΥΥ θα δοθεί μια παράταση έως τις 17 Μαρτίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να αποπληρωθούν 48 εκατ. ευρώ που αποτελούν οφειλές του 2011.
Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν επίσης την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ έως τις 31 Μαρτίου διαφορετικά θα ξεκινήσουν άρση της πίστωσης επ αόριστον και μέχρι να αποπληρωθούν όλα τα χρέη.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου