Απαγορευτικό σε 15 νοσοκομεία για τον παιδοχειρουργό του Γεννηματά

man-stop-signΑποκλεισμό του παιδοχειρουργού από όλα τα δημόσια νοσοκομεία επιδιώκουν αναπληρωτής υπουργός και διευθυντής της 3ης ΥΠΕ. Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ο καθηγητής του ΑΠΘ

Σε δραστικά μέτρα σε βάρος του διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», που συνελήφθη να παίρνει φακελάκι, προχωράει η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας.

Αν και ο πανεπιστημιακός γιατρός υπάγεται στην πειθαρχική δικαιοδοσία των οργάνων του ΑΠΘ, ο διοικητής της ΥΠΕ, Δημοσθένης Ανδριόπουλος, αφουγκραζόμενος την οργή του κόσμου για το περιστατικό, εκφράζει τη βούλησή του, τηρουμένων των νομίμων διαδικασιών, να μην επιτραπεί η παροχή υπηρεσιών εκ μέρους του γιατρού σε κανένα από τα 15 νοσοκομεία της ΥΠΕ σε κεντρική και δυτική Μακεδονία. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που υπάγονται στην 3η ΥΠΕ είναι το «Γεννηματάς», το «Παπανικολάου», το «Άγιος Δημήτριος», το «Παπαγεωργίου» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως σε βάρος του γιατρού, ο οποίος συνελήφθη επ” αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 1.000 ευρώ από 22χρονο ασθενή, τον οποίο μάλιστα είχε δηλώσει ως 14χρονο, άσκησε ποινική δίωξη για δωροληψία και ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος.

Σήμερα ο παιδοχειρουργός οδηγήθηκε για να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ. Οι δικηγόροι ζήτησαν και πήραν την προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία.

Στον παιδοχειρουργό, καθηγητή στο ΑΠΘ, δεν επιβλήθηκε κανένας άλλος περιοριστικός όρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο γιατρός υποστήριξε πως δεν ζήτησε τα χρήματα, τα οποία, όπως είπε ήταν δώρο του ασθενή. Μάλιστα, τόνισε πως ο 22χρονος του τα έβαλε στη τσέπη και προσπάθησε να του τα επιστρέψει, ωστόσο δεν πρόλαβε γιατί συνελήφθη από τον αστυνομικό που συνόδευε τον ασθενή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου