Απίστευτο: Παίρνουν τα σπίτια των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Άρχισαν οι κατασχέσεις

C1C4579B9DB93152D5D9B1607213E717Απίστευτο: Παίρνουν τα σπίτια των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Άρχισαν οι κατασχέσεις

Την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ χρωστά πάνω από 1,2 δις ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς με τους οποίους έχει συνάψει συμβάσεις, εκείνοι κινδυνεύουν να χάσουν και τα σπίτια τους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Και τα σπίτια τους χάνουν πια οι ιδιώτες γιατροί καθώς την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ τους χρωστά χιλιάδες ευρώ στον καθέναν, η εφορία απαιτεί τις εισφορές τους από ιατρικές πράξεις που όμως δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Η Ένωση ιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ανακοίνωσε μία από τις ενδεικτικές περιπτώσεις γιατρού Αθηναίου γιατρού ο οποίος χρωστά στην εφορία 14.000 και πλέον γίνεται αναγκαστική κατάσχεση της μοναδικής του οικίας από την Α’ ΔΟΥ Αθηνών. Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ του χρωστά  δεκαπλάσια!
Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση.

Δεκάδες γιατροί βρίσκονται ένα βήμα πριν χάσουν το σπίτι τους την ώρα που περιμένουν εναγωνίως να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τον Οργανισμό ο οποίος δε δεσμεύεται καν για το χρόνο αποπληρωμής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γιώργο Ελευθερίου, ο φορέας χρωστά πάνω από 1,5 δις στους ιατρούς και τα εργαστήρια, ενώ “η διοίκηση του οργανισμού έχει ενημερωθεί για ύπαρξη δεκάδων τέτοιων περιπτώσεων, αλλά επιδεικνύει απάνθρωπο προσωπείο προσπαθώντας διακαώς να αναχαιτίσει νομικά τις δίκαιες δικαστικές αποφάσεις εις βάρους του, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που ατύχησαν να βρεθούν σε αδύναμη οικονομικά θέση από την πολυετή στάση πληρωμών του ταμείου”.

Πηγή: http://iatropedia.com/articles/read/4042

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου