Απάτη παράνομων συνταγογραφήσεων, ακόμα και σε νεκρούς, στην Καρδίτσα

1C47A119DF162DDA63F97C6E18857302Απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις στην περιοχή της Καρδίτσας αποκάλυψε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Φαρμακοποιοί από την Καρδίτσα συνταγογραφούσαν φάρμακα ακόμη και σε πεθαμένους, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά από το 2012 μέχρι και σήμερα.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε επτά φαρμακεία-εταιρείες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων, ανεκτέλεστες συνταγές και φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς κουπόνια του Ε.Ο.Φ.

Στα φαρμακεία, όπως διαπιστώθηκε, συμμετέχουν ή συμμετείχαν ως μέλη ή διαχειριστές 11 συνολικά πρόσωπα. Η Αστυνομία δεν αναφέρει αν έχουν γίνει συλλήψεις.

Από την έρευνα διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων επαναλαμβανόμενες συνταγογραφήσεις φαρμάκων χωρίς λογική βάση και συνταγογραφήσεις φαρμάκων για χρόνιες παθήσεις που αφορούσαν σκευάσματα τα οποία ουδέποτε είχαν χορηγηθεί στους ασφαλισμένους κατά το παρελθόν.

Μάλιστα, σε επτά περιπτώσεις εκτελέστηκαν συνταγές ασφαλισμένων μετά την ημερομηνία θανάτου τους. Σε δύο περιπτώσεις τα συνταγογραφημένα φαρμακευτικά σκευάσματα περιείχαν δραστικές ουσίες, οι οποίες εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Συνολικά εκτελέστηκαν 3.331 σκευάσματα που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η δικογραφία με τα αποτελέσματα της έρευνας υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/264089/apati-paranomon-sudagografiseon-akoma-kai-se-nekrous-stin-karditsa/#ixzz3B3vwp6G9

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου