Απάντηση Βαλαβάνη σε Βαρνάβα για τη νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική

valavani15-660Να κοιτάζει τι κάνει ο κάθε υπουργός στα θέματα της αρμοδιότητάς του και όχι να ασχολείται με θέματα της προσωπικής του υγείας, καλεί τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ η αναπληρώτρια υπουργός, εξηγώντας ότι η επιλογή της ιδιωτικής κλινικής έγινε στο πλαίσιο ιδιωτικού ασφαλιστήριου συμβολαίου που έχει.
IATRONET.GR.
“Η νοσηλεία μου σε ιδιωτική κλινική οφείλεται σε ιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο και όχι σε έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα Υγείας”.
Αυτό απάντησε την Κυριακή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ο οποίος την είχε εγκαλέσει για την επιλογή ιδιωτικού θεραπευτηρίου.
Ο Δημήτρης Βαρνάβας της είχε ζητήσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν δεν εμπιστεύεται το δημόσιο σύστημα Υγείας:
“Δημόσια πρόσωπα που δεν εμπιστεύονται θεσμούς και υπηρεσίες τις οποίες κάνει χρήση ο ελληνικός λαός, έχουν μια και μόνη επιλογή: να ιδιωτεύσουν”.
Η κ. Βαλαβάνη απάντησε τα εξής:
“Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ σε δημόσια ανακοίνωση του ζητά την ‘ιδιώτευσή’ μου, επειδή νοσηλεύομαι σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
Αν ο κ. Βαρνάβας έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει το βιογραφικό μου, θα διαπίστωνε ότι επί 23 χρόνια, έως και τις 26 Ιανουαρίου 2015, ήμουν εργαζόμενη σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.
Μήπως μια τέτοια δουλειά, στο αντικείμενο της οποίας συμπεριλαμβάνονταν και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά συμβόλαια, με ένα από τα οποία νοσηλεύομαι σήμερα, δείχνει ‘έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα Υγείας’ και ‘ασυνέπεια λόγων και έργων’;
Κάποιος θα έπρεπε, σε αυτή την περίπτωση, να μου το έχει επισημάνει και να έχω παραιτηθεί απ’ τη δουλειά μου εδώ και δεκαετίες.
Καταφύγιο
Ο κ. Βαρνάβας προφανώς επίσης αγνοεί ότι η δουλειά αυτή στάθηκε ιστορικά καταφύγιο απασχόλησης, στη δικτατορία όσο και μετά από κρίσεις στα αριστερά κόμματα αργότερα.
Και ότι μετά το 1989 και επί χρόνια, σε αυτή τη δουλειά απασχολήθηκαν κατάλογος ολόκληρος από μετέπειτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είχαν μόλις τότε, λόγω συγκυβέρνησης Τζαννετάκη, αποχωρήσει από το ΚΚΕ.
Όσο για τη χρήση ενός από τα προϊόντα της δουλειάς μου σήμερα, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, γιατρός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος, χωρίς καν να έχει απευθυνθεί πρώτα σε μένα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, θέτει δημόσια θέματα τα οποία ξέρει ότι για να απαντηθούν, επί της ουσίας καταργούν το ιατρικό απόρρητο.
Αντιπαράθεση
Το δικό μου, όχι το δικό του. Όντας γιατρός ο ίδιος, θεωρεί ότι η δημόσια συζήτηση για προσωπικά θέματα υγείας είναι το πιο κατάλληλο πεδίο για πολιτική αντιπαράθεση;
Προφανώς επίσης έχει στο μυαλό του ότι τι κάνει ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο στους τομείς αρμοδιότητας του είναι λιγότερο σημαντικό απ’ ότι κάνει για τα όποια θέματα προσωπικής υγείας αντιμετωπίζει.
Θεωρεί προφανώς ο κ. Βαρνάβας, όταν με καλεί ‘να ιδιωτεύσω’ – πράγμα που δεν έκανα ποτέ απ’ τα 18 μου, ούτε κατά τα δεκαεπτά χρόνια μεταξύ 1989 και 2006, που ήμουν ανένταχτη – ότι ως υπουργός θα πρέπει να κριθώ, και μάλιστα με συνοπτικές δημόσιες διαδικασίες, από το δεύτερο, όχι από το πρώτο…”.
Δ.Κ.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου