Αντί να τους πληρώνει … οι μικροβιολόγοι πληρώνουν τον ΕΟΠΥΥ!

CRETALIVE.GR
Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατέθεσαν οι μικροβιολόγοι στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευρ.Κουκιαδάκης

Όχι μόνο δεν πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά βγαίνουν … και χρεωμένοι οι μικροβιολόγοι απέναντι στον ΕΟΠΥΥ, καθώς με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου οι χρεώσεις των εξετάσεων περιορίζονται, γεγονός που «γεννά» από … το πουθενά χρέος των μικροβιολόγων προς τον Οργανισμό. 

Όσο για τα χρεωστούμενα από τον ΕΟΠΥΥ… ούτε λόγος! Οι μικροβιολόγοι έχουν πληρωθεί μόλις τους τρεις μήνες του 2013 και για τα υπόλοιπα … βλέπουμε!


«Καλούμαστε να επιστρέψουμε το 70% του τζίρου μας» – είπαν μικροβιολόγοι στον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευρ. Κουκιαδάκη, στον οποίο επέδωσαν και σχετικό ψήφισμα.Στην συνάντηση παρουσία και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Τσακίρη ανέφερε ότι με την στάση που τηρεί ο ΕΟΠΥΥ σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί από την αρχή του χρόνου, οδηγεί τα μικροβιολογικά εργαστήρια σε κλείσιμο.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο σύλλογο μικροβιολόγων Ηρακλείου, κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του συλλόγου.

«Σε αυτή την δύσκολη ώρα σίγουρα θα πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι, αλλά δεν είναι αυτή αντιμετώπιση της Πολιτείας απέναντι σε ένα κλάδο που προσφέρει. Η Περιφέρεια στέκεται δίπλα στους μικροβιολόγους, γιατί αν κλείσουν αυτές οι δραστηριότητες θα είναι εις βάρος των πολιτών, και ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να αναθεωρήσει την στάση του. Καλές οι παροχές υγείας και από τα μεγάλα ιατρικά κέντρα αλλά χρειαζόμαστε και τα μικροβιολογικά εργαστήρια που πάρα πολλές φορές είναι δίπλα στον αδύναμο οικονομικά συνάνθρωπο μας, που δεν μπορεί να κάνει τις εξετάσεις του» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.


Η πρόεδρος του συλλόγου μικροβιολόγων Ηρακλείου Μαρία Τσακίρη ανέφερε ότι «ενημερώσαμε και ζητήσαμε την συμπαράσταση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας με τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος περικόπτει το 70% των εσόδων των μικροβιολογικών εργαστηρίων αναδρομικά από 1/1/2013 όταν τα ανελαστικά κόστη ανέρχονται στο 40%. Η απόφαση αυτή οδηγεί σε αφανισμό τα μικροβιολογικά εργαστήρια». 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου