Ανδρέας Λοβέρδος: Έκνομη η απόφαση Σκοπούλη για κατάργηση της υγειονομικής διάταξης για τα λοιμώδη

Ανδρέας Λοβέρδος: Έκνομη η απόφαση Σκοπούλη για κατάργηση της υγειονομικής διάταξης για τα λοιμώδη

Ως έκνομη, και συνεπώς άκυρη, χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Υγείας και ανεξάρτητος βουλευτής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος την απόφαση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη να καταργήσει την υγειονομική διάταξη την οποία είχε εκδώσει εκείνος για την αντιμετώπιση της διάδοσης των λοιμωδών νοσημάτων στη χώρα μας. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ότι αυτή η αρμοδιότητα ανήκει μόνον στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Συγεκεκιμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά στη γραπτή δήλωσή του:

«Με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας, καταργήθηκε με τον πιο ρητό τρόπο η υγειονομική διάταξη που είχα εκδώσει για την προστασία από την διάδοση λοιμωδών νοσημάτων, η οποία έδινε τη δυνατότητα στις  υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας να προβαίνουν στους απαραίτητους ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας και όπου αλλού στη χώρα αυτό ήταν επιβεβλημένο.

Το πρώτο θέμα που τίθεται, είναι αν η Υφυπουργός είχε τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα να καταργεί υγειονομικές διατάξεις, αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στον Υπουργό Υγείας . Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει αν έχει μεταφερθεί η συγκεκριμένη αρμοδιότητα στην Υφυπουργό, διότι, αν δεν έχει εκχωρηθεί, η απόφαση είναι καταφανώς έκνομη».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου