Αναμείνατε στο ακουστικό σας για ΕΟΠΥΥ! Αλλάζουν τα τηλέφωνα του Οργανισμού

Τα απλά τηλεφωνικά κέντρα με αστική χρέωση προωθεί στον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καθώς θεωρεί ότι το μοντέλο με τις ιδιωτικές εταιρείες που καλεί κανείς για να κλείσει ραντεβού με γιατρό, απεδείχθη αποτυχημένο. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA

Με απλή αστική χρέωση θα μπορεί πολύ σύντομα να κλείνει κανείς ραντεβού για γιατρό στον ΕΟΠΥΥ καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί να ενισχύσει τα τηλεφωνικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) ώστε οι ασθενείς να μη χρειάζεται να καλούν στις ιδιωτικές εταιρείες που χρεώνουν για την υπηρεσία αυτή. Ο υπουργός Υγείας πάντως παραδέχτηκε ότι το σύστημα που εφαρμόστηκε ήταν αποτυχημένο ενώ υπογράμμισε ότι θα ενισχύσει με προσωπικό τα υπάρχοντα τηλεφωνικά κέντρα , με προσωπικό που πιθανώς θα προέρχεται από το ΙΚΑ, ώστε να λειτουργούν καλύτερα. 

Μάλιστα δε δίστασε να επισημάνει ότι ο ίδιος θα ελέγχει εάν σηκώνουν τα τηλέφωνα καλώντας συχνά πυκνά στις υπηρεσίες αυτές. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχουν ελάχιστα τηλεφωνικά κέντρα με αστική χρέωση που λειτουργούν για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ ενώ οι ασφαλισμένοι πρέπει να περιμένουν ακόμη και ώρες για να απαντήσει κανείς στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Αποτέλεσμα είναι ακόμη και ηλικιωμένοι ασθενείς να αναγκάζονται να πηγαίνουν από κοντά για να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού στις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Σήμερα λειτουργούν περίπου τρία τηλεφωνικά κέντρα με αστική χρέωση στην Αττική και ελάχιστα στην περιφέρεια καθώς η διαδικασία ήταν πιλοτική και δεν προχώρησε ποτέ στην πλήρη ανάπτυξη της. Όσο για τις ιδιωτικές εταιρείες, παρότι η προηγούμενη ηγεσία υποστήριζε ότι θα προχωρούσε στη διακοπή της σύμβασης μαζί τους, ουδέποτε υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη δέσμευση καθότι υπάρχουν σχετικές συμβάσεις. Συνέπεια είναι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να συνεχίζουν να χρεώνονται για ένα απλό ραντεβού με γιατρό.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου