ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΔΥ

6e268910-ec34-4405-bae4-9a768d78c4d31
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΔΥ)
Αθήνα 14/12/2014 
 
Αρ.Πρωτ.124 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η σημερινή μαζικότατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής ανέδειξε την ενότητα και τη συνέχιση του αγώνα μας. Αποφάσισε ομόφωνα και απαιτεί :
 
1. Την επίσπευση της μεταφοράς-διορισμού σε θέση ΕΣΥ των γιατρών-οδοντιάτρων. Απαραίτητα να ψηφιστεί άμεσα τροπολογία αλλαγής των κριτηρίων ένταξης σε βαθμό ΕΣΥ. Η αξιολόγηση, με βάση το Νόμο 4238 άρθρο 25, αδικεί τους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ. 
 
2. Ζητάμε την πλήρη εξομοίωση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς του ΕΣΥ. Επίσης η κυβέρνηση να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του 2015 ώστε οι εντασσόμενοι να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων και να πληρώνονται ως γιατροί του ΕΣΥ. Στον προϋπολογισμό του 2015 δεν προβλέπεται η αντίστοιχη δαπάνη για τους γιατρούς που εντάσσονται σε θέση ΕΣΥ.

3. Τον πλήρη σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων.
 
4. Την άμεση κατάργηση του εξουθενωτικού για την άσκηση ιατρικού επαγγέλματος, 8ωρου χρόνου εργασίας.
 
5. Την άμεση χορήγηση των υπερωριών 2012 και 2013 από τον ΕΟΠΥΥ. Την οικονομική διεκδίκηση όλων των οφειλομένων πέραν των υπερωριών. 
 
6. Την άμεση ανανέωση, χωρίς χρονοτριβή των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των απολυμένων συναδέλφων μας.
 
7. Ισότιμη συμμετοχή στις επιτροπές ΚΕΠΑ, όλων των συναδέλφων που επιθυμούν, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.
 
Συνάδελφοι ενωμένοι θα προχωρήσουμε για να μην αφανιστεί ότι έχει απομείνει από το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας και για την αξιοπρεπή παρουσία μας σε αυτό. Η κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν θα ωφελήσει παρά μόνο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 
Π.ΨΥΧΑΡΗΣ      Δ.ΛΙΑΝΟΣ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου