Ανακοίνωση από το Αγωνιστικό Μέτωπο για την εκλογή Προεδρείου στον ΙΣΑ

αμγΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ανακοίνωση 18-11-2014

Η εκλογή του νέου προεδρείου στον ΙΣΑ σήμερα 18 Νοέμβρη αποτελεί τη συνέχεια της προηγούμενης σύνθεσης του 2011 και δεν αφήνει περιθώρια για αισιόδοξες προβλέψεις. Η θλιβερή μνημονιακή συγκυβέρνηση σε πανελλαδικό επίπεδο, αντιπροσωπεύεται πλέον και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας, με τη βοήθεια των «προθύμων» των παρατάξεων ΑΙΚ και ¨Θα πούμε την αλήθεια¨.

Η νέα προεδρική πλειοψηφία είναι σε καταφανέστατη αντίθεση με την εκφρασμένη ψήφο των γιατρών της Αθήνας και δεν έχει ουδεμία σχέση με την δύναμη των παρατάξεων στο νέο ΔΣ.

Ο εκπρόσωπος της ΑΙΚ απεμπόλησε κάθε δέσμευση της παράταξης του δίνοντας στη παράταξη ΔΗΚΙ στήριξη πλειοψηφίας σε όλες τις προτάσεις της για πρόεδρο, γενικό γραμματέα, αντιπρόεδρο και ταμία. Η παράταξη ¨Θα Πούμε την Αλήθεια¨ επέλεξε το μνημονιακό μπλοκ και έλαβε την αντιπροεδρία με αντάλλαγμα κάποιες ανέξοδες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και του κ Πατούλη περί της εργασιακής σχέσης των γιατρών των πρώην νοσοκομείων ΙΚΑ . Η ΔΗΠΑΚ πιστή στην αρχή της αποστασιοποίησης, με το λευκό πρακτικά δυνάμωσε τη συντηρητική παράταξη, μη μπαίνοντας στον κόπο διαλόγου με τις αριστερές δυνάμεις.
Το Αγωνιστικό Μέτωπο δηλώνει ότι θα παλέψει για τον εκδημοκρατισμό στη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου. Θα παλέψει πάνω στις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας για ένα δημόσιο σύστημα υγείας προσβάσιμο σε όλους του κατοίκους της χώρας μας. Θα παλέψει για την αξιοπρέπεια των γιατρών του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Ζητάμε τη συμμετοχή όλων των γιατρών στη κινηματική δράση, γιατί είναι αναγκαίο να ανατρέψουμε σκοπιμότητες και λογικές που μόνο ψεύτικες ελπίδες δημιουργούν στο γιατρό και αφήνουν την κοινωνία έρμαιο στην εγκληματική ¨πολιτική υγείας¨ της τροϊκανής συγκυβέρνησης.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου