Αισιοδοξία για το μέλλον του Ασύλου Ανιάτων

Αισιοδοξία για το μέλλον του Ασύλου Ανιάτων

Ανάσα ζωής στο Άσυλο Ανιάτων μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σε συνάντηση που είχε το πρωί η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι το Άσυλο Ανιάτων θα εξαιρεθεί από τις διατάξεις για την εφαρμογή του clawback στους ιδιωτικούς παρόχους υγείας.
Η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων κα Ιωάννα Ηλιάδη, μετά τη συνάντηση της με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
‘Μετά την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού που έδωσε εντολή να εξαιρεθεί το Άσυλο Ανιάτων από την επιβολή του clawback, κάτι που θα σήμαινε και την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος, έλαβα σήμερα, τη διαβεβαίωση από τον κ. Υπουργό ότι η εφαρμογή του clawback δε θα επηρεάσει το Άσυλο Ανιάτων.
Επίσης, ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Άσυλο Ανιάτων, μετά από 120 χρόνια κοινωνικής προσφοράς, με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ να απειλούν την ίδια του την ύπαρξη. Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 1,7 εκατ. Ευρώ και δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ από τον Νοέμβριο του 2012. Οι 150 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί επτά μήνες.
Το Άσυλο Ανιάτων θέλει να ευχαριστήσει γι άλλη μία φορά τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά για την άμεση παρέμβασή του και τον υπουργό Υγείας κ. Ά. Γεωργιάδη για την κατανόηση και το ενδιαφέρον που επέδειξε για τα προβλήματα των 220 βαριά ανάπηρων και στην πλειοψηφία τους κατάκοιτων ασθενών του Ασύλου Ανιάτων. Ο Υπουργός αντιλαμβάνεται πλήρως το πρόβλημα και δρομολογεί την επίλυσή του’.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου