Έρχονται οι πρώτες »καρατομήσεις» στην υγεία! Ποιους θα απομακρύνει ο Βορίδης


Μετά το αλαλούμ με τις κουρεμένες εξετάσεις ο Μάκης Βορίδης φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει όλα τα πρόσωπα που κατέχουν θέσεις κλειδιά σε φορείς και Οργανισμούς της υγείας. Ποιες θα είναι οι πρώτες »καρατομήσεις»

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – IATROPEDIA

Άλλωστε η σύγχυση, που προκάλεσε ο νέος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή μάλιστα που ο Μάκης Βορίδης κόβει όλες τις διαγνωστικές προληπτικές εξετάσεις, ήταν το ποτήρι που ξεχείλησε με τον πρόεδρο του Οργανισμού. Ανεξάρτητα έαν ο Μάκης Βορίδης σφύριζε αδιάφορα μέσα κι έξω από τη Βουλή…

Μπορεί να είναι μόλις τρεις μήνες στην οδό Αριστοτέλους ο υπουργός υγείας αλλά έχει ήδη καταλήξει στα πρόσωπα που πρέπει να φύγουν από τον τομέα ευθύνης του. 

Ήδη άλλωστε… αποκεφάλισε τον επικεφαλής των περιβόητων “ράμπο υγείας” (ΣΕΥΥΠ) Μιχάλη Σαμπατακάκη ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σταύρο Ευαγγελάτο, παρά την προσφυγή του κ.Σαμπατακάκη στη δικαιοσύνη. 

Αντίστοιχα εκτός ΕΟΠΥΥ βρέθηκε δια χειρός Βορίδη ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος κ.Γαρύφαλλος ενώ έπεται συνέχεια…

Σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις Βορίδη είναι να τοποθετηθούν «δικοί του” άνθρωποι στους μεγάλους οργανισμούς όπως στον ΕΟΠΥΥ και τον ΕΟΦ ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται και κάποιοι διοικητές νοσοκομείων που δν αποκλείεται να δούνε την πόρτα εξόδου με το επιχείρημα της κακής απόδοσης. Βέβαια στον ΕΟΦ υπάρχει δυσκολία δεδομένου ότι ο Δημήτρης Λιντζέρης είναι πρόσωπο της επιλογής του Ευάγγελου Βενιζέλου. Κάτι που θα δημιουργούσε τριγμούς στην συγκυβέρνηση

Ωστόσο οι όποιες επιλογές σε …high level επίπεδο θα πρέπει να πάρουν και το πράσινο φως του Μαξίμου. Και το ζήτημα είναι ότι έγκριση θα πρέπει να δώσει τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και η “πράσινη πλευρά” αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου