Έρχεται ο «Μεγάλος Αδερφός» για τα φακελάκια στο ΕΣΥ! Πως θα ελέγχονται

fakelakiΝέους τρόπους -εξπρές για τον έλεγχο των γιατρών που ζητούν φακελάκι από τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία, αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου – iatropedia

Φύλλο και φτερό σκοπεύει να κάνει ο Μάκης Βορίδης τα νοσοκομεία προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα οι λεγόμενοι …φακελάκηδες. Μετά την υπόθεση με τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού που πιάστηκε στα πράσα όταν ζητούσε χρήματα από ασθενή για ένα χειρουργείο, ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε αναζήτηση λύσεων.

Άλλωστε η εφαρμογή ενός νέου συστήματος ελέγχου των επίορκων γιατρών που θα έφερε την υπογραφή του, θα αποτελούσε και έναν επιπλέον πόντο στο επικοινωνιακό προφίλ που επιχειρεί να στήσει ο νέος υπουργός Υγείας.
Οι εισηγήσεις και οι προτάσεις που δέχεται το επιτελείο του Μάκη Βορίδη για το πως θα εντοπίζονται οι “φακελάκηδες” του ΕΣΥ είναι πολλές μεταξύ των οποίων και η χρήση ακόμη και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Ωστόσο εντός της εβδομάδος αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί ακριβώς.
Το μάτι του …Μεγάλου αδερφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και ομάδες ελέγχου οι οποίες θα πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε θαλάμους και χώρους όπου βρίσκονται οι ασθενείς χειρουργικών κλινικών.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου