Ένωση Παιδιάτρων προς ΙΣΑ: Ερωτήσεις για τα ΚΕΠ Υγείας.

tromaktikoΈνωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής – Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.

Κε Πρόεδρε, κε Αντιπρόεδρε και μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Είδαμε σήμερα με έκπληξη την πιο κάτω ανακοίνωση που υπογράφεται από το γραφείο τύπου του ΙΣΑ.

Επειδή η Ένωσή μας έχει αντιπαρατεθεί στο θέμα των ΚΕ.Π. Υγείας με την ΜΗΚΥΟ  «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων» και όχι με τον ΙΣΑ, μέσα από δημόσιο διάλογο, και για όλο το περιεχόμενο της επιστολής που απεστάλη από τον Επιστημονικό  Υπεύθυνο των ΚΕΠ Υγείας κ. Γεώργιο Κορμά στα μέλη μας, έχουμε τις εξής εύλογες ερωτήσεις να σας θέσουμε:

  1. Τα ΚΕ.Π.Υγείας ζήτησαν τη στήριξη του ΙΣΑ θεσμικά;
  1. Ο ΙΣΑ, ως θεσμικό όργανο και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των γιατρών μελών του, έχει λάβει απόφαση στήριξης και λειτουργίας των ΚΕ.Π.Υγείας  στους 14 δήμους; Αν, παρόλα αυτά έχει ληφθεί τέτοια απόφαση, θα θέλαμε να μας τη στείλετε, καθώς και  να μας ενημερώσετε ποιά από τα μέλη του ΔΣ την υπέγραψαν.
  1. Το γραφείο τύπου​,​ που τόσο σημαντικές απόψεις διατυπώνει, εκφράζει, έστω και άτυπα, την άποψη του ΔΣ;

Σε αναμονή των απαντήσεών σας, προκειμένου, με τη σειρά μας, να ενημερώσουμε τα μέλη της Ένωσής μας.

Με τιμή

​Ο Πρόεδρος​  Ο Γραμματέας​

Ντα​λούκας Κ.​     Φ​ο​ύσκας Δ.​

Ακολουθεί η σημερινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΙΣΑ

Ο ΙΣΑ χαιρετίζει την δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕ.Π.Υ.) Μεταμόρφωσης που εγκαινιάστηκε χθες 1/12. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η καινοτόμος προσπάθεια να διατηρήσουμε την υγεία του πολίτη πριν ασθενήσει πρέπει να είναι το μέλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΚΕΠ υγείας. Συνεχίζουμε δυναμικά και στα άλλα 14 ΚΕΠ υγείας, ώστε να γίνει συνείδηση και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει και σε όλη την Ευρώπη. Συγχαίρω το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπετά, που γρήγορα αντιλήφθηκε πόσο σημαντικά είναι τα ΚΕΠ υγείας για τους δημότες και συνέδραμε στη προσπάθεια αυτή.»
Τα Κ.Ε.Π. Υγείας δεν υποκαθιστούν τα ιδιωτικά ιατρεία, αφού δεν παρέχουν τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτά.
Αντίθετα, στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών πάνω στο ζήτημα της πρόληψης της υγείας. Μέσα από την ευαισθητοποίηση αυτή, που στόχο έχει να ενισχύσει την προσπάθεια να διατηρηθεί η υγεία του πολίτη πριν ασθενήσει, οι πολίτες θα αναζητήσουν υπηρεσίες πρόληψης απευθυνόμενοι και στους συναδέλφους μας ιατρούς που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο. Ουσιαστικά «ανοίγει» μια νέα αγορά παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αυτή τη φορά όχι στον τομέα αντιμετώπισης της ασθένειας, αλλά της πρόληψης της. Κι από το «άνοιγμα» αυτό , δεν βλάπτονται τα ιδιωτικά ιατρεία, αλλά ωφελούνται.
Η συνεργασία Αυτοδιοίκησης και λειτουργών της υγείας πάνω στα ζητήματα της πρόληψης, μας ωφελεί όλους. Πολίτες, Ιατρούς και Αυτοδιοίκηση.
Ο Ι.Σ.Α. είναι υπέρμαχος κάθε πρωτοβουλίας της αυτοδιοίκησης υπέρ της υγείας των πολιτών
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου