Έμπολα: Ένας ακόμη θάλαμος & μία ΜΕΘ στο “Σωτηρία”

σωτηρια-702x336Ένας ακόμη θάλαμος απομόνωσης και μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ανοίγουν στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανό κρούσμα Έμπολα στη χώρα μας.

Αυτό αποφασίστηκε τη Δευτέρα, σε σύσκεψη στο «Σωτηρία», παρουσία της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας, Χριστίνας Παπανικολάου.

Ο νέος θάλαμος στο «Σωτηρία», κρίθηκε απαραίτητος και έρχεται να συμπληρώσει δύο ακόμη θαλάμους απομόνωσης που υπάρχουν στο «Αμαλία Φλέμιγκ». Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, ότι ΜΕΘ στο Αμαλία Φλέμιγκ δεν υπάρχει, γεγονός μάλλον επικίνδυνο, καθώς το πιθανό περιστατικό που ενδεχομένως να νοσηλευθεί, ενδέχεται να εμφανίσει πολυοργανική ανεπάρκεια και έτσι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ευτυχώς στην περίπτωση του Σωτηρία, πρυτάνευσε η λογική και έτσι παράλληλα με το θάλαμο θα λειτουργήσει συμπληρωτικά και η ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ η κ. Παπανικολάου ενημερώνει διαρκώς τους διοικητές του ΕΣΥ, τους επικεφαλής των ΥΠΕ αλλά και τις Επιτροπές Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων για το θέμα του ιού Έμπολα.

Πηγή: onmed.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου