Έκκληση του ΠΙΣ για παρέμβαση Άδωνι – Αρβανιτόπουλου υπέρ των 156 γιατρών – εκπαιδευτικών

Έκκληση του ΠΙΣ για παρέμβαση Άδωνι - Αρβανιτόπουλου υπέρ των 156 γιατρών - εκπαιδευτικών

Επείγουσες επιστολές απέστειλε την Τρίτη 16 Ιουλίου το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προς τους υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με τις οποίες ζητεί κυβερνητική παρέμβαση για να μην απομακρυνθούν οι 156 γιατροί – εκπαιδευτικοί από τις οργανικές τους θέσεις στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του ΠΙΣ προς τον υπουργό Υγείας έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Τα μέλη του Δ.Σ. Του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και εγώ προσωπικά, ως Πρόεδρος του Συλλόγου, σας απευθύνουμε αυτή την επείγουσα επιστολή για να σας παρακαλέσουμε όπως παρέμβετε στον συνάδελφό σας, αξιότιμο Υπουργό της Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, καθώς και στην συζήτηση η οποία διεξάγεται αυτές τις ώρες στην Βουλή των Ελλήνων, για να αποσυρθεί η άδικη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την απομάκρυνση των 156 συναδέλφων μας ιατρών, οι οποίοι απασχολούνται αόκνως στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επιθυμεί επίσης να υπενθυμίσει ότι δεν υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός, στο πλαίσιο του οποίου να εντάσσεται αυτή η ρύθμιση. Οι γιατροί – εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε ένα μείζονος σημασίας πόστο και, μέσω της τεχνογνωσίας τους, εκπαιδεύουν ανθρώπους οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν στον ιατρικό κλάδο.

Οι απολύσεις τέτοιων πολύτιμων για το δημόσιο και τη χώρα μας λειτουργών είναι ένα άδικο μέτρο, το οποίο δημιουργεί προβλήματα σε έναν ευαίσθητο τομέα για την εκπαίδευση, όπως είναι ο Τομέας της Υγείας.

Με την παράκληση να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, τόσο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος όσο κι’ εγώ προσωπικά, είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε μαζί σας στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου