Άμεση μείωση των τιμολογίων ΕΟΠΥΥ για τις παροχές με συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικα

Σύμφωνα με το ygeia360.gr, η τρόικα δια εκπροσώπων της ζήτησε από την κυβέρνηση να μειωθούν άμεσα οι παροχές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά τις συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές. Επίσης δόθηκε έμφαση στο να μειωθεί το έλλειμμα που παρουσιάζει ο οργανισμός.
Διαβάστε αναλυτικά το πλούσιο ρεπορτάζ του ygeia360.gr:
 
Σε πολύ αυστηρούς τόνους ήταν την Δευτέρα 17 Ιουνίου οι προειδοποιήσεις των επικεφαλής της τρόικας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την επείγουσα ανάγκη να ανασχεθούν τα αυξανόμενα ελλείμματα τα οποία εμφανίζει σταθερά ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι επικεφαλής της τρόικας έκαναν σαφές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ο ΕΟΠΥΥ τίθεται εφεξής κάτω από το ισχυρό «μικροσκόπιο» της τρόικας και ζήτησαν ακόμη άμεση μείωση των τιμολογίων για τις παροχές τις οποίες προσφέρουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.

Για το κλίμα το οποίο επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, χαρακτηριστική όσο και εύγλωττη είναι η σχετική αναφορά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, η οποία περιλαμβάνεται στη δήλωσή του, στην οποία προέβη ευθύς αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης:

«Υπάρχουν βέβαια σημαντικά ακόμη θέματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως η αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το ζήτημα των δαπανών, οι οποίες προκαλούνται μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Σ’ αυτό το ζήτημα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις, να υιοθετήσουμε ιδέες ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί έλλειμμα σημαντικό στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013».

 
 
 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου