Άκαρπη η συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ και γεν. Γραμματέα υπ. Υγείας

Άκαρπη η συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ και γεν. Γραμματέα υπ. Υγείας

Την άρνηση του υπουργείου Υγείας να εξετάσει τα αιτήματα των νοσηλευτικών υπαλλήλων για νέες προσλήψεις , συνάντησαν το πρωί της Πέμπτης οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον γεν. Γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν την Πέμπτη 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Στη συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ με τον κ. Π. Καλλίρη τέθηκαν τα εξής θέματα:
• Ζητήθηκε οι νέοι Οργανισμοί των Νοσοκομείων να προβλέπουν τις υφιστάμενες δραστηριότητες και να δίνουν προοπτική ανάπτυξης. Να καλύπτουν οργανικά το προσωπικό που υπηρετεί και ταυτόχρονα να περιγράφουν τις απαραίτητες κενές θέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.
• Ζητήθηκε η άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθότι τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και την εργασιακή εφεδρεία.
• Ζητήθηκε η τακτοποίηση της παρανομίας στη πρόβλεψη προβαδίζουσας κατηγορίας ΠΕ στην επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων.
• Ζητήθηκε η εξόφληση των δεδουλευμένων νυκτερινών και αργιών στο προσωπικό και η επαρκή χρηματοδότηση των Νοσοκομείων.
Ο Γενικός Γραμματέας κος Π.Καλλίρης επέμεινε στην απαρέγκλιτη τήρηση των μνημονιακών πολιτικών περιορισμού των δαπανών. Ως εκ τούτου τόνισε δεν προβλέπονται προσλήψεις προσωπικού και οι ελλείψεις θα αντιμετωπιστούν με μετακινήσεις προσωπικού που θα προέλθουν από τις Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, κλινικών και κλινών.
Ο Υπουργός Υγείας επιμένει στην πρόβλεψη της προβαδίζουσας κατηγορίας ΠΕ στην επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων παρά τα ισχύοντα στο άρθρο 10 του Ν.4024/2010 που προβλέπει διαζευκτικό «ή».
Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν προβλέπετε πρόσθετη επιχορήγηση για λειτουργικά έξοδα των Νοσοκομείων και για την εξόφληση δεδουλευμένων Αργιών – Νυκτερινών.
Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την πολιτική αναλγησία του Υπουργείου Υγείας και καλεί τους Υγειονομικούς στην πανυγειονομική 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση την Παρασκευή 7 Ιουνίου και στη Συγκέντρωση στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου