“Άδειασμα” Βορίδη σε Γρηγοράκο για το εργασιακό των γιατρών του ΙΚΑ

Ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε κατηγορηματικά στους γιατρούς να φέρει σχετική τροπολογία στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού στην τηλεόραση…

Η πρώτη σοβαρή διαφωνία μεταξύ υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας, καταγράφεται με αφορμή το εργασιακό των πρώην γιατρών του ΙΚΑ.

Ο κ. Βορίδης αρνείται να περάσει διάταξη για την αποκατάσταση του εργασιακού τους καθεστώτος, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γρηγοράκος την είχε εξαγγείλει σε τηλεοπτική εμπομπή!

Η διαφορετική στάση του υπουργού καταγράφηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ένωσης ιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης Αττικής (ΕΝΙΜΑΑ) κ. Ευριπίδη Μπιλαράκη.

Θέμα της συνάντησης ήταν η τροπολογία αποκατάστασης του εργασιακού καθεστώτος των γιατρών ΕΣΥ, οι οποίοι προέρχονται από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Ο κ. Μπιλαράκης ανέφερε ότι για την εν λόγω ρύθμιση υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος την έχει προαναγγείλει από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κ. Βορίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά να φέρει σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Προσφυγές

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, το προεδρείο της Ένωσής θα συνεχίσει τις δικαστικές προσφυγές εναντίον της πολιτείας, λόγω της αναίτιας καταστροφής του επαγγελματικού βίου των γιατρών, η οποία συνέβη ξαφνικά στην ηλικία των 50 – 60 ετών.

Αναλαμβάνει, επίσης, πολιτική πρωτοβουλία – παρέμβαση, ώστε να διαμορφωθεί ένα σοβαρό, ορθολογικό και κοστολογημένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων στην Υγεία, ως διεκδικητικό εργαλείο του ιατρικού σώματος.

Δ.Κ.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

 1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

  ΟΙ 397 ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΑ τ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

  Ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης μετά τον τροχό, την πυρίτιδα και το τσεκούρι, επιτέλους ανακάλυψε και την αιτία της κακοδαιμονίας της χώρας και της βάρβαρης φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας. Πέρα από κάθε αμφιβολία, κατά τον σοφό υπουργό Υγείας, η μοναδική αιτία όλων των κακών που μαστίζουν το Σύστημα Υγείας, αλλά και ολόκληρη την χώρα, είναι οι 397 ειδικευμένοι ιατροί του ΕΣΥ, που προέρχονται από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ. Μετά από αυτό, έκανε μία άλλη μεγάλη ανακάλυψη, την πυρά, στην οποία θα οδηγήσει πάραυτα αυτή την «πανίσχυρη», «πολυπληθή», «προκλητικά προνομιούχο» και «ζημιογόνο» συντεχνία και αμέσως –ως διά μαγείας– θα λυθούν όλα τα προβλήματα της χώρας.

  ΟΧΙ «κύριοι», δεν πρόκειται να διορθώσατε τίποτα, γιατί ούτε ξέρετε, ούτε μπορείτε, ούτε θέλετε να το κάνετε. Και ποιος θα το κάνει, Ο Μ. Βορίδης; Ο υπουργός που κατέθεσε την μεταμεσονύκτια άθλια (ν)τροπολογία του Ν. 4254/14 που οδηγεί στην εργασιακή εξαθλίωση και την ανεργία τους ιατρούς του ΕΣΥ που προέρχονται από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ; Ή ο Λ. Γρηγοράκος, ο οποίος όψιμα και πάντως πολύ αργά «κατάλαβε» το αυτονόητο, κάτι που η εκλογολογία βοήθησε να το καταλάβει ακόμα και το… ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που στην Ελλάδα της ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΠΕΙΝΑΣ-ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ εξακολουθεί να προκαλεί καθημερινά, όπως εξακολουθεί να μετακινείται μόνο με VIP αεροπλάνα. Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι ενέργειες ενάντια στο αυτονόητο, υποδηλώνουν είτε πολιτική ανικανότητα, είτε συναλλαγή (και όχι απαραίτητα διαζευτικά). Δηλαδή το πρόβλημα του Συστήματος Υγείας της χώρας ήταν οι 397 ιατροί που προέρχονται από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ ή η διαχρονική ανικανότητα ή και σκοπιμότητά σας να δώσετε στην χώρα ένα Σύστημα Υγείας; Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθούν να κυκλοφορούν –δυστυχώς– ελεύθεροι υπουργοί Υγείας και άλλοι συναρμόδιοι υπουργοί της κατακαημένης Ελλάδας που «διαχειρίσθηκαν» μυθώδη ποσά για την Υγεία. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι καταπέλτης, δαπανούσαμε κάτι περισσότερο από την Φινλανδία και ελάχιστα λιγώτερα από τη Αγγλία, για έχουμε το Σύστημα Υγείας που έχουμε και αυτές οι χώρες να είναι τουλάχιστο 50 χρόνια μπροστά, χωρίς να αποτελέσει εμπόδιο γι’ αυτό η μη-αποκλειστική απασχόληση που εφαρμόζουν.

  Δεν με ενδιαφέρουν οι προσχηματικές τροπολογίες της (ν)τροπολογίας του Ν. 4254/14 και οι (δήθεν) διαφωνίες υπουργού και αναπληρωτή υπουργού. Εγώ ξέρω ότι όλοι τους ψήφισαν την (ν)τροπολογία και την εφήρμοσαν, γιατί θεώρησαν «αυτονόητο» (ή τι άλλο;) να εξαναγκάσουν 397 ιατρούς με μέσο όρο ηλικίας τα 58 έτη να δεχθούν:

  -να κλείσουν τα ιατρεία τους, έναντι μίας πιθανής (όχι βέβαιης) εντάξεως τους στο ΕΣΥ;

  -άμεση βαθμολογική καθαίρεση από Διευθυντές οι περισσότεροι, να γίνουν άνευ βαθμού και στη καλλίτερη περίπτωση να γίνουν κάποτε Επιμελητές Β’;

  -προκλητική μισθολογική διάκριση, καθώς όλοι γύρω τους θα πληρώνονται με το Ειδικό Μισθολόγιο και οι προερχόμενοι από το ΙΚΑ με το Ενιαίο Μισθολόγιο;

  -προκλητική συνταξιοδοτική διάκριση, καθώς όλοι οι άλλοι γύρω τους θα πάρουν (αν αφήσετε τίποτα στα Ταμεία) δύο συντάξεις κι’ εφάπαξ (από το Δημόσιο και το ΤΣΑΥ) ενώ οι προερχόμενοι από το ΙΚΑ μόνον από το ΤΣΑΥ;

  -να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους τα οποία οι ίδιοι χρηματοδοτούν και αποτελούν την μοναδική ΝΟΜΙΜΗ πηγή συμπληρωματικού εισοδήματος και να περιστοιχίζονται από ιατρούς μη-αποκλειστικής απασχόλησης και τους υπολοίπους που κάνουν απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία (και σε λίγο και χειρουργεία) μέσα σε δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι ιατροί από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ;

  Και πολλά άλλα τα οποία κάνουν έναν εξαιρετικά μακρύ κατάλογο προκλητικών και αντισυνταγματικών (τι λέω τώρα…) διακρίσεων εις βάρος μίας μικρής κατηγορίας ιατρών.

  Όμως, αν θέλετε να δώσετε ένα δείγμα αξιοπιστίας και ότι αυτά που ψηφίζετε για τους άλλους τα εννοείτε και για εσάς τους ιδίους, γιατί δεν επαναφέρετε την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για τους βουλευτές, αντί να ψελλίζετε υποκριτικά αυτό μόνον για τους σε επαγγελματικά προχωρημένη ηλικία 397 ιατρούς των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ; Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.

  Μην περιμένετε να σας πούμε μπράβο ή ευχαριστώ επειδή κάνετε ότι ξεχνάτε πως εσείς οι ίδιοι απλόχερα και με προκλητική αλαζονεία «προσφέρατε» μόνον αδικίες και δυστυχία, πάντα σε αγαστή συμφωνία και συνεργασία μεταξύ με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ιδεολογική «κόκκινη γραμμή» (λέει…), εσείς της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ο.Ε. τι επικαλείσθε (όχι ότι αυτό θα κάνει και κάποια διαφορά);

  ΟΧΙ λοιπόν «κύριοι» Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Βορίδηδες, Γεωργιάδηδες, Γρηγοράκηδες και μαζί σας οι «δικοί μας» «αγωνιστές» Βλασταράκοι, Πατούληδες, Τσούκαλοι, Βαρνάβες κλπ.

  Δεν διαλύσατε μόνο την χώρα, την υγεία και την κοινωνία της. Διαλύσατε τον καθένα από εμάς ηθικά, επιστημονικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά και διαλύσατε και τις οικογένειές μας τις οποίες αγκομαχούμε για να συντηρήσουμε.

  Εμάς μας εξαναγκάσατε να μεταναστεύσουμε με μία βαλίτσα και εισιτήριο πτήσης χαμηλού κόστους, όμως ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ.

  Για ένα να είσθε βέβαιοι, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ
  Παθολόγος-Ογκολόγος

Υποβολή σχολίου